Dakkapel kopen? Hier moet u op letten

Denkt u erover om een dakkapel op uw dak te plaatsen omdat u uw woning wilt uitbreiden? Of omdat u bijvoorbeeld uw zolder wilt gebruiken als slaapkamer? Dan moet u verschillende zaken vooraf bedenken. U laat tenslotte niet iedere dag een dakkapel monteren. Om u zo goed mogelijk te informeren hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet. Zo weet u waar u op moet letten bij het kopen van een dakkapel en worden problemen achteraf voorkomen.

 

Bepaal de grootte van de dakkapel

Dakkapellen zijn er in allerlei soorten en maten. Dakkapellen kunnen op maat gemaakt worden, maar er bestaan ook prefab dakkapellen. Dit zijn dakkapellen in standaardafmetingen. Perfect Dakkapellen hanteert 6 verschillende standaardmaten die uiteenlopen van 2 tot aan 12 meter. U kunt dus vooraf bepalen wat de grootte van uw dakkapel moet worden en of dit op maat of als kant-en-klare dakkapel. Uiteraard hangt er wel een ander soort prijskaartje aan een op maat gemaakte dakkapel.

 

Vergunning aanvragen voor de dakkapel

Het is niet zomaar toegestaan om een dakkapel te plaatsen. In de meeste gevallen heeft u een vergunning nodig van de gemeente. De voorwaarden en eisen kunnen per gemeente verschillen. Lees daarom aandachtig door wat wel en niet toegestaan is in uw eigen gemeente voordat u een dakkapel laat monteren. Hier kan enige tijd overheen gaan. We adviseren dan ook op tijd de vergunning aan te vragen.

 

De uitstraling en de kleur kiezen

Tegenwoordig zijn de meeste dakkapellen gemaakt van kunststof, ook wel polyester genoemd. Het grote voordeel van een polyester dakkapel is dat deze uitstekend geïsoleerd is en zeer onderhoudsvrij. Bovendien kunt u een kunststof dakkapel geheel naar eigen smaak samenstellen. Zo kunt u kiezen uit tal van kleuren en stijlen. Onze dakkapellen zijn in alle RAL-kleuren leverbaar en u heeft de mogelijkheid om de dakkapel aan te passen naar de stijl van uw huis. Heeft u een klassieke woning met houten elementen? Dan kan uw dakkapel zo afgewerkt worden dat het precies op deze huisstijl lijkt. Ook voor nieuwbouwwoningen zijn er dakkapellen welke een moderne uitstraling hebben.

 

Maak het zo uitgebreid en luxe als u zelf wenst

Gaat u voor optimaal comfort en luxe? Dan kunt u er ook voor kiezen uw dakkapel uit te breiden met andere opties. Denk hier aan spotjes, airco, ventilatieroosters of een rolluik. Dit is natuurlijk geheel optioneel, maar toch groeit de vraag naar dergelijke uitbreidingen. Vraag uzelf daarom van tevoren af of u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid. Het is aangenaam dat deze extra’s tijdens het monteren van de dakkapel gelijk voor u aangebracht worden. Zo is alles in één keer geregeld. Uiteraard kunnen deze opties ook op een later moment nog worden geïnstalleerd.

 

Kies een professioneel en betrouwbaar bedrijf

Ook het vinden van een professioneel en betrouwbaar bedrijf speelt een rol. U wilt natuurlijk wel dat uw dakkapel op de juiste manier gemonteerd wordt. Gebeurt dit niet dan kunnen nare problemen zoals lekkages ontstaan, dit wilt u voorkomen. Schakel daarom de diensten van Perfect Dakkapellen in. Wij monteren vakkundig uw dakkapel binnen één dag. Profiteer van onze korte levertijd de lange levensduur van uw dakkapel. Voor vragen over onze mogelijkheden kunt u direct contact met ons opnemen. We helpen u graag.

 

Neem contact met ons op