Hoe maak ik mijn dakkapel schoon?

Om zo lang mogelijk te genieten van uw dakkapel zijn periodiek onderhoud en schoonmaakbeurten noodzakelijk. Het is zonde als u met trots een prachtige dakkapel heeft laten plaatsen, maar deze helemaal onder de aanslag zit of onder ander vuil. Voor degene die zelf de dakkapel willen schoonmaken, hebben we een handig stappenplan opgesteld. Volg de stappen op en u heeft weer een blinkend schone dakkapel die er voorlopig weer tegenaan kan!

 

Belangrijke aandachtspunten voorafgaand aan het schoonmaken

Voordat u aan de poets gaat willen we benadrukken dat uw eigen veiligheid altijd voorop staat. Maak gebruik van een speciale dakladder om bij uw dakkapel te komen en hang niet uit het raam, dit is zeer gevaarlijk. Zorg er daarnaast voor dat u zich altijd ergens aan vast houdt. Dit kan het kozijn zijn, maar ook de dakkapelrand.

 

Benodigdheden voor het schoonmaken van een dakkapel

Om aan de slag te gaan, adviseren we om alle schoonmaakmiddelen mee naar boven te nemen. De volgende middelen heeft u nodig:

  • Emmer of gieter met water en een neutrale allesreiniger, geen agressieve middelen!
  • Sponsjes en microvezeldoekjes
  • Een zachte borstel
  • Een heuptasje om alle spullen in te bewaren

We raden het af om gebruik te maken van een hogedrukspuit, omdat dit grote gevolgen kan hebben voor de dakkapel. Zo kan het beschadigingen geven aan een kunststof dakkapel en in geval van een houten dakkapel kan mogelijk de verf afbladderen. Gebruik dus bij voorkeur een tuinslang, emmer of gieter met water.

 

Het stappenplan

  1. Wanneer u alles heeft verzameld en mee naar boven hebt genomen is het tijd om aan de slag te gaan. Bekijk eerst of de dakgoot en regenpijp vrij zijn van bladeren en vuil. Indien dit aanwezig is kunt u met de borstel de bladeren verwijderen.
  2. U maakt de dakkapel schoon met de sponsjes en doekjes die u even in het sopje hebt laten weken.
  3. Zorg dat u alle kleine hoekjes en randjes meeneemt, zodat er geen vuil achterblijft.
  4. Ruim vervolgens alle spullen op en neem ze mee naar beneden.
  5. Klaar!

Zo simpel kan het zijn

Eigenlijk is het schoonmaken van uw dakkapel eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat u goed gefocust blijft en denkt aan uw eigen veiligheid. Mocht er iets vallen, laat het dan gaan. De kans bestaat dat wanneer u iets probeert op te vangen, u er achteraan valt. Indien u het niet prettig vindt om zelf de dakkapel schoon te maken dan kunt u het uiteraard beter overlaten aan iemand anders of een professional. Zo weet u zeker dat het reinigen op de juiste manier wordt gedaan. Bovendien beschikken ervaren professionals ook over eigen hulp- en schoonmaakmiddelen die nog beter zijn voor uw situatie.

 

Neem contact met ons op