Hoe wordt een dakkapel geïsoleerd?

Hoewel moderne dakkapellen vaak goed geïsoleerd zijn, is dit niet altijd het geval voor oudere modellen zoals houten dakkapellen. Kunststof of polyester dakkapellen zijn inmiddels de norm. Niet alleen zijn deze weersbestendig, maar ook compleet voorzien van isolatie. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat waardoor u bespaart op de energiekosten. Isoleren is daarom weldegelijk van groot belang. Hoe wij onze dakkapellen isoleren leest u in onderstaand blog.

 

Waarom een dakkapel isoleren?

De voornaamste reden waarom dakkapellen geïsoleerd worden heeft te maken met het energieverbruik en warmteverlies. Wanneer een dakkapel niet goed geïsoleerd is dan treedt er warmteverlies op waardoor de energiekosten omhoog gaan. Dit moet de juiste isolatie voorkomen. Om erachter te komen of uw dakkapel voorzien is van goede isolatie kunt u kijken naar de verschillende isolatiewaarden. Deze worden uitgedrukt in RC-waarde en U-waarde. De RC-waarde geeft warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger dit getal is, des te beter de warmteweerstand, des te beter de dakkapel isolatie is. Deze waarde is als het ware een optelsom van alle isolatiewaarden van de gebruikte materialen. De isolerende werking van kozijnen en glas wordt echter aangeduid in U-waarde. Dit geeft aan hoeveel warmte er ontsnapt aan de constructie. U-waarde is dus de omgekeerde RC-waarde.

 

Zo wordt dakkapel isolatie aangebracht

Wist u al dat dakkapellen op diverse manieren geïsoleerd kunnen worden? Het is mogelijk om een dakkapel zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant te isoleren. Beide dragen bij aan het verbeteren van de isolatie. Bestaan uw ramen uit enkelglas? Dan is het altijd verstandig om dubbelglas of isolatieglas te laten plaatsen. Ook door ramen kan stiekem veel warmte ontsnappen! Daarnaast is het dak een punt waar veel warmte verloren gaat. Bij het isoleren van uw dakkapel moet de aansluiting van het dak goed luchtdicht zijn. Hierdoor blijft de dakkapel geïsoleerd. Bij Perfect Dakkapellen zijn alle dakkapellen van de hoogste kwaliteit polyester en deze worden kant-en-klaar geleverd. Voordat deze geplaatst worden is de isolatie al aangebracht. Dat is wel zo fijn, want zo hoeft u niet achteraf nog specialisten in te huren die dit komen aanbrengen.

 

Isolatiemateriaal

De dakkapellen van Perfect Dakkapellen worden door middel van de zogenaamde ‘sandwichconstructie’ opgebouwd. Deze constructie heeft een isolerende werking die de kou niet door laat dringen en er treedt geen warmteverlies op. Volgens het nieuwe bouwbesluit moeten dakkapellen voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Hier voldoen onze dakkapellen dan ook aan. Zo heeft het dak heeft RC-waarde 6.0 en de zijwangen hebben RC-waarde 4.5. Daarnaast zijn de glazen in de dakkapel gemaakt van isolatieglas.

 

Een dakkapel op uw dak laten plaatsen?

Perfect Dakkapellen is gespecialiseerd in het maken van kant-en-klare kunststof dakkapellen op maat. Deze zijn onderhoudsvriendelijk en voorzien van de beste isolatie. Met een dakkapel van Perfect Dakkapellen zit u er altijd lekker warm bij!

 

Neem contact met ons op