Is een dakkapel een uitbouw?

Heeft u een zolder, maar benut u deze ruimte niet optimaal? Een uitbouw door middel van een dakkapel kan de oplossing zijn! U kunt op diverse manieren uw woning verruimen. Eén van de meest eenvoudige manieren om dit te doen is door een dakkapel te plaatsen. Maar is een dakkapel een uitbouw? In dit blogartikel gaan we dieper in op deze vraag en benoemen we welke soorten uitbouw er nog meer zijn.

 

Wat is een dakkapel?

Zoals de naam al aangeeft wordt de dakkapel geplaatst op het dak. Een dakkapel is een ophoging en verruiming van het dak. Door een dakkapel krijgt u meer ruimte en komt er ook meer licht binnen. Kortom, een dakkapel is een uitbouw op een schuin dak. Een dakkapel bestaat uit een verticaal raamkozijn, inclusief ramen, de wangen (de zijkanten) en een dakafwerking. Over het algemeen heeft een dakkapel een plat dak, maar er zijn ook dakkapellen met een zadel-, schild-, of lessenaarsdak.

 

De voordelen van een dakkapel als uitbouw op een rijtje

Door uit te bouwen met een dakkapel creëert u meer ruimte op de bovenste verdieping van uw woning, vaak is dit de zolder of een slaapkamer. U kunt met een dakkapel een kleine ruimte omtoveren tot een volwaardige kamer. In tegenstelling tot een volledige uitbouw van de woning, is een dakkapel een voordeligere optie. Uw woning wordt op deze manier beter benut, en zonder de moeite te doen om te verhuizen en de kosten van de overdrachtsbelasting te betalen, wordt uw eigen huis plotseling een stuk ruimer en geschikter om te blijven wonen. Daarnaast kunt u de waarde van uw huis verhogen met een dakkapel. Het uiterlijk van de dakkapel en eventuele uitbreidingen zoals spots of airconditioning kunt u geheel zelf bepalen. Zo weet u zeker dat de dakkapel past bij uw huis, wensen en smaak.

 

Overige manieren van uitbouwen

Een dakkapel plaatsen is veruit de meest populaire en gewenste vorm van uitbouwen. Er zijn echter ook nog andere mogelijkheden om uw woonoppervlak te verbeteren of te vergroten. Zo kunt u er ook voor kiezen om een nokverhoging te plaatsen. Vooral bij oudere huizen komt deze vorm van uitbouw veel voor. Hierbij wordt simpelweg het schuine dak opgehoogd waardoor er meer staruimte gecreëerd wordt. Een ander alternatief is een dakopbouw. In dat geval wordt er een volledig nieuwe verdieping op het dak van het huis gebouwd. Dit levert extra veel leefruimte op. De laatste mogelijkheid om uit te bouwen is door middel van aanbouw. Meestal geldt een aanbouw voor de begane grond, zoals het maken van een serre of uitbreiding van de woonkamer of keuken. Het is echter ook mogelijk om een aanbouw met verdieping te laten plaatsen.

 

Dakkapel plaatsen? Kies voor Perfect Dakkapellen!

Perfect Dakkapellen is gespecialiseerd in het plaatsen van prefab dakkapellen binnen één dag. Wij voeren geen nokverhogingen, aanbouw of dakopbouw uit. Bovendien plaatsen wij enkel dakkapellen met een plat dak. Onze levertijd is gemiddeld 6 weken en wij plaatsen de hele winter door! Tijdens het vrijblijvend adviesgesprek bespreken we al uw wensen en de mogelijkheden. Neem bij interesse contact met ons op of vraag direct een offerte aan via onze website!

 

Neem contact met ons op