Waar is een dakkapel van gemaakt?

Met een dakkapel geeft u uw woning meer ruimte en creëert u meer licht. Vooral woningen met een schuin dak profiteren van een dakkapel omdat er extra meters gemaakt worden die anders onbenut zouden blijven. Een dakkapel zorgt dat je zolder of bovenste verdieping ook écht een onderdeel uitmaakt van de woning. Een plek met voldoende ruimte en licht. Ideaal voor een extra slaapkamer, werkplek of andere functie. Maar waar is een dakkapel nu eigenlijk van gemaakt? In dit blog lichten we diverse materiaalsoorten van dakkapellen uit.

 

Verschillende soorten materialen voor een dakkapel

Een dakkapel kan van verschillende soorten materialen geproduceerd worden. Tegenwoordig zien we veel kunststof en polyester dakkapellen. Dit komt omdat deze materialen zeer sterk zijn, voorzien zijn van uitstekende isolatie en een onderhoudsvriendelijk karakter hebben. Bovendien zijn polyester dakkapellen uitvoerbaar is vele stijlen. Zo is het mogelijk om een polyester dakkapel te plaatsen in een houtlook, maar ook in een moderne of landelijke uitstraling. Toch is een polyester dakkapel werkelijk anders dan een kunststof dakkapel. Een kunststof dakkapel heeft een houten basisconstructie. Een polyester dakkapel bestaat daarentegen volledig uit kunststof onderdelen. Naast polyester en kunststof dakkapellen herkennen we ook nog houten dakkapellen. Houten dakkapellen worden nog gekozen vanwege het karakteristieke uiterlijk. Houten dakkapellen hebben echter wel wat meer onderhoud- en schoonmaakbeurten nodig.

 

Welke soort dakkapel moet ik kiezen?

Als u van plan bent om een dakkapel te plaatsen dan heeft u dus keuze uit diverse dakkapellen. Uiteraard hoort de dakkapel te passen bij het uiterlijk van uw woning en uw smaak. Een houten dakkapel geeft uw woning meer karakter en een landelijke uitstraling. Een polyester of kunststof dakkapel zijn vaak moderner qua uitstraling, maar kunnen indien gewenst ook een houtenlook krijgen. Het voordeel hiervan is, dat u toch dat warme houten effect krijgt, maar niet gebonden bent aan het onderhoud. Zo is een polyester dakkapel naadloos, waardoor er geen lekkages kunnen ontstaan en de ruimte goed geïsoleerd is.

 

Ontdek de mogelijkheden van Perfect Dakkapellen

Bij Perfect Dakkapellen koopt u hoogwaardige dakkapellen die wij binnen één dag bij u monteren. Wij leveren uitsluitend prefab-dakkapellen op maat gemaakt van kunststof en polyester. U heeft keuze uit alle RAL-kleuren en kunt u een gewenste afwerking kiezen. Daarnaast profiteert u bij ons van een zeer snelle levering en scherpe prijzen. Wilt u meer weten over onze dakkapellen of onze werkwijze? Aarzel dan niet en neem direct contact op. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onze website. We komen graag langs op locatie om een betere indruk te krijgen van het project!

 

Neem contact met ons op