Waar moet een dakkapel aan voldoen?

Op steeds meer daken van huizen zie je een dakkapel staan. Het verruimt een dak en zorgt voor meer natuurlijk lichtinval. Donkere ruimtes zoals een zolder krijgen met een dakkapel meer licht en geeft een ruimte een nieuwe uitstraling. Misschien maakt dit nu wel de ideale werk/studeerplek of hobbyruimte. Of is er ineens ruimte voor een extra slaapkamer. Een dakkapel laten plaatsen heeft eindeloze voordelen. Om ervoor te zorgen dat u kunt profiteren van de gemakken van een dakkapel moet deze wel aan een aantal eisen voldoen. Benieuwd naar welke eisen dit zijn? Lees dan vooral verder.

 

Het beste materiaal voor uw dakkapel

Perfect Dakkapellen levert dakkapellen op maat als prefab modellen. Alle soorten dakkapellen bestaan uit twee materialen waarvan polyester, een kunststof, de basis vormt. Polyester is een sterk materiaal dat weersbestendig is. In een land zoals Nederland waar regelmatig verschillende weersomstandigheden heersen is het fijn dat uw dakkapel goed bestendig is tegen deze afwisselingen. Bovendien zijn polyester dakkapellen erg onderhoudsvriendelijk. Ze raken moeilijk aangetast door vuil of vocht, want de dakkapellen zijn compleet naadloos. Ook dit draagt bij aan het eenvoudige onderhoud. Door het gebruik van dit materiaal bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.

 

Zorgt voor isolatie

Misschien wel het allerbelangrijkste eis van een dakkapel is goede isolatie. Wanneer een dakkapel verkeerd geplaatst is dan leidt dit tot warmteverlies of lekkages. En dus tot een hogere energierekening. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Om deze reden zijn alle dakkapellen bij Perfect Dakkapellen voorzien van de hoogste kwaliteit materialen met een hoge isolatiegraad. Wij doen dit door middel van een sandwichconstructie. Hierbij treedt er geen warmteverlies tussen de diverse lagen op. De ramen van de dakkapellen zijn tevens ook goed geïsoleerd.

 

Passen bij uw huis

Wat tot slot niet overgeslagen mag worden is dat een dakkapel moet passen bij uw huis. Niet op ieder huis staat tenslotte een wit kunststof dakkapel. Om ervoor te zorgen dat er voor ieder type woning en interieurstijl een passende dakkapel verkrijgbaar is kunt u de dakkapel geheel naar uw wensen en voorkeuren uitkiezen. Zo blijft de basis wel een kunststof dakkapel, maar deze zijn bijvoorbeeld ook uitvoerbaar in een houtlook of in een van de andere RAL-kleuren. Voor een vleugje extra luxe kunt u ook opties zoals verlichting, ventilatieroosters, airco of blindpaneel toevoegen. Dit laten wij aan u over.

 

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Voor vragen of advies kunt u altijd even contact opnemen. Via onze website kunt u ook eenvoudig online een offerte aanvragen. Stuur ons een mailtje of bel ons direct op 0416 – 23 50 50. Wij plaatsen uw dakkapel binnen één dag! Belangrijk! Wij voeren geen renovaties aan dakkapellen en wij plaatsen uitsluitend dakkapellen met een plat dak.

 

Neem contact met ons op