Zo bereidt u zich voor op uw nieuwe dakkapel

Een tijdje geleden heeft u een nieuwe dakkapel besteld. Zojuist heeft u het verlossende telefoontje gehad: de dakkapel is klaar en de datum voor levering en montage is vastgelegd. U kunt bijna genieten van uw mooie dakkapel. Maar voordat het zover is, adviseren we om een aantal voorbereidingen te treffen zodat het plaatsen van de dakkapel van een leien dakje verloopt. We zetten een aantal handige tips voor u op een rijtje:

 

1.   Ruim de zolder op

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om de monteurs op de dag van plaatsing voldoende ruimte te geven, is het prettig dat de zolder of bovenste verdieping opgeruimd is en dat eigendommen eventueel verplaatst zijn naar een andere ruimte. Zo ontstaat er een vrije doorgang waarin de vakspecialisten kunnen bewegen. Bovendien vermindert u op deze manier de kans op ongelukken. Tijdens het opruimen van de zolder komt u vast ook allerlei spullen tegen die u kunt gebruiken of liever weggooit.

 

2.   Bescherm waardevolle eigendommen

Wanneer uw zolder is opgeruimd of leeggeruimd dan kunt u vervolgens uw waardevolle spullen en andere eigendommen zoals meubels beschermen. Vaste, zware meubels zijn niet makkelijk te verplaatsen. Om deze objecten toch goed te beschermen tegen vuil of andere beschadigingen, kunt u bijvoorbeeld oude dekens of doeken ophangen. Wilt u uw vloer ook enigszins schoon houden of beschermen? Dan raden we aan om tijdelijk stuclopers te leggen of een andere vorm van bescherming aan te leggen.

 

3.   Informeer uw buren over het plaatsen van de dakkapel

U weet ruim van tevoren wanneer de werkzaamheden van uw dakkapel zullen plaatsvinden. Dit geeft u de mogelijkheid om uw buren hierover te informeren. Zo weten zij ook wat ze op die dag kunnen verwachten. Hiermee voorkomt u irritaties of conflicten. Mochten de rollen de volgende keer omgedraaid zijn dan zou u het ook waarderen wanneer zulke werkzaamheden vooraf aangekondigd worden.

 

4.   Haal de nodige materialen in huis

Het grote voordeel van een dakkapel is het extra natuurlijke licht en meer leefruimte die hierdoor gecreëerd wordt. Een zolder of ruimte die u voorheen wellicht amper gebruikte, wordt nu maximaal benut. Waarschijnlijk had u voordat u een dakkapel liet plaatsen al een idee wat u met deze nieuwe leefruimte wilde gaan doen. Wordt het een slaapkamer, werkkamer of sportruimte? Om zo snel mogelijk te genieten van deze nieuwe ruimte kunt u al wat klusmateriaal of nieuwe meubels inslaan. Dit voorkomt dat het blijft liggen en zo kunt u eerder volop genieten van de nieuwe kamer.

 

Vraag het aan de leverancier

Met deze 4 tips bent u zeker goed voorbereid op de komst van uw nieuwe dakkapel. Indien u twijfelt, kunt u echter voor alle zekerheid altijd nog even contact opnemen met uw leverancier. Zij kunnen u volledig informeren over de nodige voorbereiding specifiek voor uw situatie.

 

Neem contact met ons op