Zonnepanelen op een dakkapel, kan dat?

Zowel zonnepanelen en dakkapellen zijn tegenwoordig razend populair. Als u eens een rondje door uw buurt loopt en naar de daken kijkt, wat valt dan op? De woningen zijn of uitgebreid met een dakkapel of voorzien van zonnepanelen. Maar kunnen er ook zonnepanelen gelegd worden op een dakkapel? We vertellen u er alles over in dit artikel. 

 

Zonnepanelen op een dakkapel: wel of niet doen?

Een dakkapel lijkt in eerste instantie bij uitstek de perfecte plek om zonnepanelen op de plaatsen. Op een dakkapel liggen de zonnepanelen mooi uit het zicht. Bovendien kan de ideale hellingshoek eenvoudig bepaald worden voor zonnepanelen op een plat dak. Een echte win-win situatie. Toch is het geen goed idee om zonnepanelen op een dakkapel te plaatsen. Bij Perfect Dakkapellen hebben wij kwaliteit en duurzame oplossingen hoog in het vaandel staan. Voordat we de dakkapellen komen plaatsen op een dak, komen we altijd even langs op locatie om de constructie van het dak te bekijken. Hoewel onze dakkapellen van topkwaliteit zijn, zijn ze volgens ons niet berekend om zware zonnepanelen te dragen.

 

Zonnepanelen naast of boven de dakkapel

Heeft u een dakkapel laten plaatsen en wilt u toch zonnepanelen laten plaatsen? Zonnepanelen kunnen ook naast of boven de dakkapel geplaatst worden. Hierbij is het wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de stand van de zon en eventuele schaduw die hierdoor op de panelen vallen. Indien er te veel schaduw op het paneel valt dan wekt het minder energie op, wat invloed heeft op het rendement. Onze specialisten zullen strategisch nadenken over de ideale plaatsing van de zonnepanelen rond uw dakkapel, om het maximale uit uw zonnepanelen te halen. 

 

Plaatsing binnen één dag

Wilt u een dakkapel laten plaatsen, zodat u zonnepanelen hier omheen kunt leggen? Perfect Dakkapellen plaatst dakkapellen binnen één dag. Onze dakkapellen zijn van hoogwaardig polyester gemaakt en voorzien van uitstekende isolatie. Zo komt u nooit langer dan nodig met een open dak te zitten. Wij plaatsen enkel dakkapellen met een plat dak. 

 

Meer weten?

Heeft u nog geen dakkapel, maar al wel zonnepanelen en wilt u weten of het mogelijk is om toch een dakkapel te laten plaatsen? Neem dan contact met ons op. Graag komen we bij u langs op locatie om alle mogelijkheden met u door te nemen en u te adviseren over uw opties. Als flexibel bedrijf zijn we altijd bij een regio bij u in de buurt werkzaam. 

 

Neem contact met ons op