Isoleren Isoleren

Dakkapel isoleren

Wanneer je een nieuwe dakkapel laat plaatsen, is de dakkapel isoleren een belangrijk punt van aandacht. Een verkeerd geplaatste dakkapel of een dakkapel met verminderde isolatie leidt namelijk tot warmteverlies. Zeker gezien het nieuwe bouwbesluit is een goed geïsoleerde dakkapel van groot belang. Daarnaast is het ook gewoon belangrijk voor de energierekening.

De dakkapellen van Perfect Dakkapellen zijn standaard perfect geïsoleerd volgens het laatste bouwbesluit. Daarnaast plaatsen wij jouw kant-en-klare dakkapel tegen een scherp tarief. Voor de duidelijkheid: wij isoleren géén reeds geplaatste dakkapellen, maar wij leveren het totaalpakket van een goed geïsoleerde dakkapel. Klinkt dit als iets voor jouw woning? Maak dan kennis met onze hoogwaardige polyester dakkapellen!

 

Offerte aanvragen      Contact opnemen

Isoleren

Dakkapel isoleren: een korte uitleg

Het aanbod van isolerende materialen is groot en kan verwarrend zijn. Isolatiewaarden worden aangeduid in RC-waarde en U-waarde. De RC-waarde geeft warmteweerstand van de totale constructie aan. Hoe hoger dit getal is, des te beter de warmteweerstand, des te beter de dakkapel isolatie is. Deze waarde is een optelsom van alle isolatiewaarden van de materialen. De isolerende werking van kozijnen en glas wordt aangeduid in U-waarde. Dit geeft aan hoeveel warmte er ontsnapt aan de constructie. U-waarde is dus de omgekeerde RC-waarde.

Isoleren

Hoe wij onze dakkapel isoleren

Onze dakkapellen zijn gemaakt van duurzame materialen met een hoge isolatiewaarde. Ze worden vervolgens opgebouwd volgens de zogenoemde sandwichconstructie. Hierdoor ontstaan er geen koudebruggen die tot warmteverlies leiden, die de dakkapel isolatie teniet zouden kunnen doen. Ook zijn ze opgebouwd volgens het nieuwe bouwbesluit: het dak heeft RC-waarde 6.0 en de zijwangen hebben RC-waarde 4.5. Daarnaast gebruiken we voor ons glas hoog-rendements-isolatieglas (HR++). Hierdoor ben jij dus altijd verzekerd van een goed geïsoleerde dakkapel en laag energieverbruik. Een goede dakkapel isolatie heeft namelijk direct invloed op jouw energierekening. Ook ben je sowieso verzekerd van een lange levensduur van je dakkapel, die verder zo goed als onderhoudsvrij is. Je hoeft tussendoor dus niet het dak op moet om de dakkapel te schilderen.

Altijd een dakkapel op maat

Buiten het feit dat onze dakkapellen een hoge isolatiewaarde hebben en je stookkosten naar beneden brengen, profiteer je ook van verschillende opties. Onze dakkapellen zijn leverbaar van 2 tot 12 meter. Wij plaatsen onze dakkapellen altijd binnen één dag. Jouw dak ligt daardoor alleen open in de tijd dat het écht nodig is.

Isoleren

Meer informatie? Neem contact met ons op

De isolerende waarde van iedere dakkapel hangt af van de grootte van de dakkapel. De exacte kostenbesparing verschilt dus erg per dakkapel. Daarom raden we het u aan om hierover altijd even contact met ons op te nemen. Heb je een andere vraag of wil je direct een offerte? Neem dan gerust ook vrijblijvend contact met ons op.

 

Contact

Veelgestelde vragen

Nee. Bij Perfect Dakkapellen leveren we uitsluitend het totaalproduct. Dat betekent: een goed geïsoleerde dakkapel, volledig geïsoleerd volgens het bouwbesluit.

Het dak heeft RC-waarde 6.0 en de zijwangen hebben RC-waarde 4.5. Beide waardes zijn volgens het laatste bouwbesluit.

De dakkapel isoleren zit standaard inbegrepen in iedere dakkapel. Je hoeft het dus niet bij te bestellen als extra optie.

Naast een hoogwaardige afwerking zijn er ook verschillende extra opties die je toe kunt voegen aan je dakkapel, namelijk:
Rolluik
Ventilatieroosters
Airco
Zonwering

Isoleren

Contact

Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.