Zonwering Zonwering

Zonwering dakkapel

Zonwering in je dakkapel is de ideale oplossing om de hitte in de zomer buiten te houden. Bij Perfect Dakkapellen is een zonwering in je dakkapel een optionele toevoeging.

De zonwering wordt aan de buitenkant van de dakkapel gemonteerd, zodat de zon én de hitte ook echt buitenshuis blijven. Verder wordt de zonwering weggewerkt in het boeideel, waardoor het van buiten een perfect afgewerkte uitstraling heeft zonder bakken in het zicht waar de rolluik in rolt als hij omhoog is. Naast het feit dat de zonwering de zon tegenhoudt, heeft de zonwering van Perfect Dakkapellen ook een verduisterende werking indien nodig. Ideaal als bijvoorbeeld kinderen naar bed gaan voordat het donker wordt.

Zonwering

Waarom zou je kiezen voor zonwering op je dakkapel?

Er zijn een aantal redenen waarom het een verstandige keuze is om zonwering in te laten bouwen in je dakkapel. De naam spreekt het eerste voordeel uit: het weert de zon. Dat betekent meteen dat het fel licht en veel van de warmte buiten houdt wanneer de zon direct op de dakkapel schijnt. Vooral als de ramen van de dakkapel in de richting van het zuiden, zuidoosten of zuidwesten liggen is het zeer aan te raden om zonwering te nemen bij je dakkapel.

Zonwering dakkapel versus lamellen of gordijnen

Als je zonwering – die vaak aan de buitenkant gemonteerd zit – vergelijkt met lamellen, gordijnen of andere manieren om de zon van binnenuit te blokkeren, dan zijn er een aantal belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil is dat de zonwering de zonnestralen én de bijbehorende warmte ook echt buiten houdt, waardoor de ruimte een stuk minder opwarmt dan wanneer je gebruik maakt van lamellen of (rol)gordijnen. Daarnaast kun je bij zonwering nog naar buiten kijken én werken deze indien gewenst elektrisch, iets wat bij andere opties binnenshuis ook vaak niet het geval is.

Zonwering

Rolluiken als zonwering

De zonwering die je bij Perfect Dakkapellen ontvangt, zijn elektrisch bestuurbare rolluiken. Het gaat dus niet om een screen op je dakkapel. Er zijn meerder opties mogelijk als het gaat om het buiten houden van de zon. Zo kun je er ook voor kiezen om de rolluiken deels te sluiten of helemaal te sluiten. Iets wat fijn kan zijn als de kamer waarin de dakkapel komt bijvoorbeeld een slaapkamer wordt. 

Voor een nog fijner leefklimaat in de kamer van de dakkapel, kun je kiezen voor meer extra opties. Denk hierbij aan:

  • Ventilatieroosters – deze kun je extra toevoegen, voor meer frisse luchtstromen.
  • Airco – soms te warm onder het dak in de zomer? Voeg een airco toe.
  • Warmteverlies voorkomen (en dus stookkosten besparen) door goed te isoleren.

Wij geven advies, jij bepaalt

Bij Perfect Dakkapellen helpen onze experts je graag door middel van advies dat bij jouw woonsituatie past. Op basis van de gegevens die jullie ons geven, zoals de windrichting waarop jullie de dakkapel zouden willen, geven wij advies over zonwering. Op basis van de ruimte binnen geven wij advies over de grootte van de dakkapel. Maar jij bent altijd degene die bepaalt. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak een afspraak en kom eens langs in onze showroom!

Veelgestelde vragen

In de praktijk is er bij Perfect Dakkapellen geen verschil tussen deze twee opties. Uit onze ervaring is gebleken dat rolluiken veruit de beste manier is van zonwering, dus kiezen we ervoor om deze extra optie aan te bieden.

De zonwering zit aan de buitenkant in het boeideel verwerkt. Hierdoor verandert het uiterlijk (geen kappen zichtbaar) van de dakkapel niet als je zonwering neemt én houd je het zonlicht echt buiten.

We hanteren twee verschillende stijlen, klassieke houtlook met drie boeidelen en modern. Daarnaast zijn de dakkapellen in alle RAL-kleuren te bestellen.

Zonwering

Contact

Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.