Werkwijze Werkwijze

Onze werkwijze

Het plaatsen van een dakkapel lijkt een ingrijpende verbouwing, toch is het - mede door onze efficiënte werkwijze - minder werk dan dat op het eerste oog lijkt. Feitelijk kost het plaatsen van een prefab dakkapel slechts enkele uren.

Omdat wij je zo snel mogelijk willen laten genieten van jouw nieuwe dakkapel, streven wij ernaar om het hele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op deze pagina nemen we je graag mee in onze werkwijze, zodat je zelf kunt bepalen of het plaatsen van een dakkapel de moeite waard is. In principe doorlopen we altijd dezelfde vier stappen, namelijk:

  1. Het adviesgesprek
  2. De offerte
  3. De productie
  4. De plaatsing
Werkwijze Werkwijze
Werkwijze Werkwijze

Voorwerk in onze werkwijze – het adviesgesprek

Het voorwerk bestaat uit een adviesgesprek met een van onze adviseurs. In dit adviesgesprek leg jij uit wat jouw wensen zijn en bekijken wij wat de mogelijkheden zijn in jouw huis. Dit adviesgesprek kan bij jou thuis plaatsvinden, maar ook in onze showroom.

 

Maak een afspraak met onze adviseur

Een adviesgesprek

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreek je jouw wensen met onze adviseur. Daarnaast beoordeelt diezelfde adviseur de dakconstructie en kijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en kunnen jou op basis van je wensen gericht advies geven over de mogelijkheden. Wellicht komt onze adviseur met mogelijkheden waar jij zelf nog niet aan had gedacht. Bijvoorbeeld dat je met een dakkapel een prachtige ruimte kunt creëren of dat een nokverhoging nodig is. Tijdens dit adviesgesprek kunnen wij, in de meeste gevallen, direct alles technisch inmeten.

Werkwijze Werkwijze
Werkwijze Werkwijze

Een adviesgesprek in onze showroom in Drunen

Als je iets koopt wil je natuurlijk ook weten wat je precies koopt, helemaal als het over iets waardevols als een dakkapel gaat. Daarom ben je van harte welkom voor een informatief gesprek in onze showroom in Drunen. Ook wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwbouw woning hebt gekocht maar nog geen sleutel heeft, kun je bij ons langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Neem foto’s en/of bouwtekeningen mee van jouw woning, zodat onze adviseurs een goed beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden voor jouw huis.

De offerte voor de dakkapel

Na het adviesgesprek zullen wij je wensen vertalen in een offerte op maat, zodat je exact weet wat het gaat kosten, zonder verrassingen achteraf. Wij versturen de offerte dezelfde week nog via de mail, zodat je deze rustig kunt nalezen. In het geval dat het adviesgesprek plaats vond in onze showroom, waarbij we nog geen technische tekening hebben gezien, kunnen we je slechts een indicatieve offerte sturen. De exacte prijsopgave is onder voorbehoud van de technische mogelijkheden van jouw woning. Ben jij akkoord met de offerte en kloppen alle technische gegevens? Dan gaan we over tot het inplannen van de productie van de dakkapel.

Vraag direct een offerte aan

Werkwijze Werkwijze
Werkwijze Werkwijze

De productie van de dakkapel

De complete productie van de dakkapel gebeurt in onze eigen fabriek. Dankzij de goede voorbereiding en productie in onze eigen fabriek verloopt de plaatsing zeer soepel. Wij streven naar een korte levertijd van zes tot twaalf weken. Dient er een vergunning aangevraagd te worden, dan kunnen we je daar ook bij helpen. Kortgezegd; voor het plaatsen van een dakopbouw is altijd een vergunning nodig en een dakkapel mag je in veel gevallen ook plaatsen zonder vergunning. Onze prefab polyester dakkapellen kunnen nadat ze in de fabriek geassembleerd zijn, in één dag op jouw dak geplaatst worden.

Plaatsing van de dakkapel

Op de dag van de plaatsing zullen onze monteurs rond 7.30 uur bij je aankomen. Zij maken een gat in het dak, verwijderen de dakpannen en brengen deze met het overige puin naar beneden. Het gat wordt op maat gemaakt, zodat de dakkapel er precies op past. Met behulp van een hijskraan wordt de dakkapel op het dak geplaatst en met uiterste precisie op de juiste plek gezet. Daarna beginnen onze monteurs aan het waterdicht maken van de buitenzijde. Binnen een paar uur tijd is je dak weer helemaal wind- en waterdicht en ben jij de trotse eigenaar van een geheel onderhoudsvrije dakkapel. Vanaf dat moment kun je gaan genieten van de extra ruimte die de dakkapel met zich meebrengt.

Werkwijze Werkwijze
Werkwijze Werkwijze

Goed om te weten

Als je echt onbezorgd wilt genieten van jouw dakkapel kunnen wij, indien gewenst, het bouwafval voor je afvoeren. Is de dakkapel onderdeel van een complete zolder renovatie? Dan is het handig om de montage van de dakkapel te plannen in samenspraak met de aannemer. Onze dakkapellen worden afwerk-gereed opgeleverd, dit houdt in dat je aan de binnenkant direct kunt beginnen met het afwerken van de dakkapel. In de meeste gevallen kun je een vensterbank plaatsen, gipsplaten monteren en deze naar wens afwerken en decoreren.

Neem contact op

Heb jij nog vragen over onze manier van werken of wil je graag in contact komen voor een adviesgesprek? Vul onderstaand contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!

Werkwijze

Contact

Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.