Dakopbouw Dakopbouw

Dakopbouw dakkapel

Om bij het begin te beginnen: een dakopbouw of dakkapel zijn twee verschillende dingen. Het belangrijkste verschil is dat voor het plaatsen van een dakopbouw altijd een vergunning nodig is, waar je een dakkapel in veel gevallen ook mag plaatsen zonder vergunning.

Daarnaast is de investering die gepaard gaat met een dakkapel minder groot dan bij een dakopbouw. Mede hierdoor kiezen wij er bij Perfect Dakkapellen voor om geen dakopbouw te plaatsen. Wil je weten of je op zoek bent naar een dakopbouw of dakkapel? Laat ons weten wat jouw eisen zijn, we helpen je graag.

De vijf belangrijkste verschillen tussen een dakopbouw en dakkapel

Een dakopbouw en dakkapel zijn twee verschillende dingen. Hieronder vind je de vijf belangrijkste verschillen die de twee onderscheiden:

 • Een dakopbouw wordt vaak geplaatst op een plat dak, een dakkapel wordt alleen op een schuin dak geplaatst.
 • Bij een dakopbouw wordt er vaak een nieuwe ruimte gecreëerd, met een dakkapel vergroot je een bestaande ruimte.
 • Voor een dakopbouw is altijd een vergunning nodig, een dakkapel kan in veel gevallen ook zonder vergunning worden geplaatst.
 • Een dakopbouw kost meer tijd om te bouwen, een dakkapel kan binnen één dag geplaatst worden.
 • Een dakopbouw is erg duur in aanschaf en montage, een dakkapel is een stuk goedkoper.

Bij Perfect Dakkapellen kiezen we ervoor om geen dakopbouw te plaatsen, omdat wij vinden dat de kosten niet opwegen tegen de baten. Daarnaast is onze productie in onze eigen fabriek dusdanig gestroomlijnd en ingesteld op dakkapellen, dat we hier een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor kunnen aanbieden, dat we besloten hebben om ons hierop te focussen.

Dakopbouw

Wat is een nokverhoging?

Naast een dakopbouw en een dakkapel, bestaat er ook nog zoiets als een nokverhoging. De nokverhoging zit qua bovengenoemde aspecten eigenlijk tussen de dakopbouw en dakkapel in. Zo is een nokverhoging kostbaarder dan een dakkapel, maar minder duur dan een dakopbouw en wordt er meestal een bestaande ruimte vergroot. Verder kost een nokverhoging vaak meer tijd om te bouwen dan een dakkapel, maar minder tijd dan een dakopbouw. Als laatst is er voor een nokverhoging ook altijd een vergunning nodig. Om deze verschillende redenen kiezen wij er bij Perfect Dakkapellen bewust voor om geen nokverhoging aan te bieden. Als jij rechtop kunt staan onder de nok van jouw zolderruimte, dan kun je met een of meerdere dakkapellen al een perfecte ruimte creëren tegen een aantrekkelijke prijs. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Dakopbouw of dakkapel bij nieuwbouw

Zoals gezegd is er voor een dakopbouw altijd een vergunning nodig, of het nu gaat om nieuwbouw of niet. Bij een dakkapel is dat lang niet altijd het geval. Bij nieuwbouwwoningen van tegenwoordig, hebben de bovenste verdiepingen vaak al een vrij hoge nok, waardoor een nokverhoging de moeite meestal niet loont. Een dakkapel kan echter nog meer ruimte én meer lichtinval creëren in jouw nieuwbouwwoning. Heb je geen nieuwbouw, maar wil je een zolderrenovatie gepland? Dan is het ook het overwegen waard om de zolderruimte een upgrade te geven te geven middels een dakkapel. Binnen één dag geplaatst én met 10 jaar garantie!

Dakopbouw

Een dakkapel van Perfect Dakkapellen

Met een dakkapel van Perfect Dakkapellen weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. Door onze jarenlange ervaring en ons geperfectioneerde productieproces, bieden wij de volgende voordelen:

 • Snelle levertijd van vijf tot acht weken.
 • Binnen één dag gemonteerd.
 • Alles in eigen beheer, alles perfect geregeld.
 • Zeer hoogwaardig polyester met een lange levensduur.
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en verschillende stijlen.
 • Onderhoudsvrij – je hoeft niet het dak op om schoon te maken of te schilderen.
 • Standaard 15 jaar garantie.

Met deze zekerheden zorgen we er iedere keer weer voor dat klanten een leven lang tevreden zijn met onze dakkapellen. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Neem contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag.

Veelgestelde vragen

Dat komt simpelweg omdat er veel meer werkzaamheden komen kijken bij een dakopbouw dan bij een dakkapel. Onze dakkapellen zijn prefab, waardoor ze binnen één dag kunnen worden geplaatst.

Een dakkapel is goedkoper, sneller geleverd, sneller gemonteerd én er is niet altijd een vergunning voor nodig.

Een dakkapel kan geen nieuwe ruimte creëren op een bestaand dak, een dakopbouw wel.

De levertijd is – afhankelijk van de drukte in onze fabriek – vijf tot acht weken. De feitelijke montage van de dakkapel gebeurt binnen één dag!

Dakopbouw

Contact

Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.