Nokverhoging Nokverhoging

Dakkapel met nokverhoging

Een dakkapel met nokverhoging kan Perfect Dakkapellen zeker voor je verzorgen. Echter, vaak is een nokverhoging of dakopbouw niet eens nodig en volstaat alleen een of twee dakkapellen.

Als jij een schuin dak hebt en onder de nok rechtop kunt staan, dus als de hoogte ongeveer 2 meter is, dan heb je geen nokverhoging nodig en kun je met een dakkapel een prachtige ruimte creëren zonder een nokverhoging. Maar… kun je onder de nok niet rechtop staan? Dan is een dakkapel in combinatie met een nokverhoging een goede oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat een van onze adviseurs een langskomen voor een adviesgesprek.

 

Maak een afspraak

Nokverhoging

Een nokverhoging is vaak niet nodig

In de meeste gevallen is een dakkapel met nokverhoging erg kostbaar, aangezien de hele nok van het huis verlegd moet worden. Hiermee moet de hele constructie van het dak worden aangepast, terwijl dat bij alleen een dakkapel niet het geval is. En in de meeste gevallen kan alleen een dakkapel – of twee dakkapellen, één aan iedere zijde van het dak – al een prachtig resultaat bieden. Als jij rechtop kan staan onder de nok en ben jij op zoek naar een zolderrenovatie, dan kunnen wij voor jou een prachtige ruimte creëren met onze dakkapellen, zonder nokverhoging. 

Is een nokverhoging wél nodig? Uiteraard kan Perfect Dakkapellen dat ook voor je verzorgen. Met een nokverhoging en dakkapel verruim én verhoog je de zolder tegelijkertijd. Daar is wel een vergunning voor nodig. Het bouwen van een nokverhoging is kostbaarder dan een dakkapel, maar minder duur dan een dakopbouw.

Nieuwbouw: nokverhoging of dakkapel?

Bij nieuwbouw is een nokverhoging vaak niet nodig, aangezien bij de meeste nieuwbouwwoningen de ruimte van de bovenste verdieping al vrij hoog is. Echter, wanneer je op de bovenste verdieping toch niet rechtop kunt staan, dan is een dakkapel met nokverhoging wél verstandig om meer ruimte en bovendien extra lichtinval te krijgen.

Nokverhoging

Dakopbouw of dakkapel met nokverhoging?

Dan rijst nog de vraag of een dakopbouw dan wellicht beter geschikt is dan een nokverhoging of een dakkapel. Een dakopbouw plaats je op een plat dak en zorgt voor een extra verdieping op de woning. Er wordt dus geen bestaande ruimte verhoogt, maar een compleet nieuwe etage gebouwd. Een dakopbouw betekent, net als bij een nokverhoging, veel werkzaamheden aan het dak, aangezien er een compleet ‘bouwwerk’ op het dak wordt gebouwd. Ook hier zul je rekening moeten houden met extra werkzaamheden en kosten. Een dakopbouw is duurder dan een dakkapel of nokverhoging. 

Bij een plat dak zou een dakopbouw wellicht de goede oplossing zijn, maar heb je een schuin dak waarin je rechtop kunt staan onder de nok, dan is een dakkapel eventueel met nokverhoging nog altijd de perfecte oplossing. Zowel wat betreft de prijs als de uiteindelijke waardetoevoeging aan je huis en woonplezier.

 

Nokverhoging

Een dakkapel van Perfect Dakkapellen

Onze dakkapellen worden gemaakt van hoogwaardig polyester in onze eigen fabriek. Dat brengt vele voordelen met zich mee:

  • Snelle levertijd van zes tot twaalf weken.
  • Binnen één dag gemonteerd.
  • Alles in eigen beheer, alles perfect geregeld.
  • Zeer hoogwaardig materiaal met lange levensduur.
  • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en verschillende stijlen.
  • Onderhoudsvrij.
  • Standaard 15 jaar garantie.

Een dakkapel van Perfect Dakkapellen is altijd de perfecte keuze.

Heb jij interesse of wil je meer informatie?

Heb jij nog vragen over de beste keuze of wil je meer te weten komen over onze werkwijze of wat een dakkapel voor jouw woning kan betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen

Dat komt simpelweg omdat er veel meer werkzaamheden komen kijken bij een nokverhoging dan bij een dakkapel.

Een dakkapel is vaak voordeliger qua prijs, maar ook in levertijd en de tijd van de installatie zijn een stuk korter dan bij een nokverhoging. De prefab dakkapellen van Perfect Dakkapellen worden binnen één dag op jouw woning geplaatst.

De levertijd is – afhankelijk van de drukte in onze fabriek – zes tot twaalf weken. De feitelijke montage van de dakkapel gebeurt binnen één dag!

Nokverhoging

Contact

Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.